Finančná kontrola v roku 2019 bez sankcií z pohľadu kontrolóra, Bratislava 11.10.2019

Hotel Tatra, Námestie 1. mája 5

Seminár obsahuje štyri časti, ktoré na seba nadväzujú – v prvej časti sú prezentované účastníkom najčastejšie finančné operácie alebo ich časti s ohľadom na príjmové finančné operácie a výdavkové finančné operácie. Seminár sa venuje i právnym a ďalším úkonom majetkovej povahy. K povinne overovaným finančným operáciám patria i overenia rozhodnutí, výziev, rozhodnutí v školskej správe, odpisov a tvorby rezerv a podobne. V rámci tejto časti sú prezentované časté kontrolné zistenia a spôsoby výkonu v praxi, ktoré často odporujú zákonu o finančnej kontrole a audite. Zároveň lektor prezentuje účastníkom základnú agendu, ktorá sa spája s výkonom následnej kontroly. Seminár sa dotýka možností podpisovania zamestnancov, poverení vedúcich zamestnancov, zastúpení zamestnancov či výkonov základnej finančnej kontroly prostredníctvom tretích osôb a podobne.

.

Program


  • Finančné operácie – kontrola vykonávania základnej finančnej kontroly od roku 2019
  • Overovanie finančných operácií a ich častí
  • Náležitosti výkonu základnej finančnej kontroly pre rok 2019
  • Interné smernice subjektov a odporúčania
  • Diskusia k téme
  • Záver

HARMONOGRAM:

8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia

9.00 – 11.00 prednáška

11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka

12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

Účastnícky poplatok 78 € s DPH obsahuje: cenu 1-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Lektor:

Mgr. Jozef Sýkora, MBA

Pôsobí ako kontrolór v územnej samospráve  a kontrolór Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Dlhodobo sa venuje problematike práva verejnej správy a oblasti finančnej kontroly. Študoval na univerzite v Českej republike a ukončil postgraduálne štúdium na Ústave práva v Prahe so zameraním na obchodné a finančné právo. Publikuje príspevky v odborných periodikách a na on-line portáloch. Vydal publikáciu k finančnej kontrole, príručku na rozpočtovanie a účtovanie v samospráve a publikáciu o zverejňovaní zmlúv, faktúr a objednávok. Rovnako pravidelne a pútavo školí tému práva verejnej správy s príkladmi zo svojej kontrolnej a publikačnej praxe.