Stravovanie zamestnancov od 1.3.2021 (aktualizované 27.4.2021)

Témy: gastrolístky,stravné,stravovanie,veličiny,Zákonník práce,zmeny 2021

*

Aktualizácia 27.2.2021 - 28.2.2021

  • kompletne prepracovaný text s cieľom vyššej zrozumiteľnosti
  • úprava textu pokiaľ ide o oslobodenie finančného príspevku na stravovanie od dane (informácia FR SR č. 20/DZPaU/2021/I)
  • zmena komentára k prechodným ustanoveniam § 252p

Aktualizácia 8.3.2021

  • doplnenie informácie o poskytovaní finančného príspevku na stravovanie osobám nad rámec § 152 Zákonníka práce

Aktualizácia 27.4.2021

  • aktualizácia celého textu na základe metodického pokynu Finančnej správy SR k zdaniteľnosti príspevku na stravovanie z 20. apríla 2021

*

Národná rada SR dňa 4. februára 2021 schválila novelu Zákonníka práce, ktorou sa s účinnosťou od 1. marca 2021 okrem množstva ďalších zmien zásadne menia pravidlá pre stravovanie zamestnancov. Novela bola zverejnená v Zbierke pod číslom 76/2021 Z. z.

Z pohľadu zdanenia príspevku na stravovanie, ale aj príspevku zamestnávateľa na teplé jedlo či na gastrolístky, je dôležitý metodický pokyn Finančnej správy SR zo dňa 20. apríla 2021, nájdete ho tu:

https://www.financnasprava.sk//_img/pfsedit/Dokumenty_PFS/Zverejnovanie_dok/Dane/Metodicke_pokyny/Priame_dane_uct/2021/2021.04.20_25_DZPaU_2021_MP.pdf

Metodický pokyn bol vypracovaný v spolupráci Finančnej správy SR a Ministerstva financií SR a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Preto je dôležitý nielen z pohľadu zdanenia príspevkov na stravovanie na strane zamestnanca a z pohľadu uznateľnosti daňových výdavkov na strane zamestnávateľa, ale celkovo z pohľadu práv a povinností zamestnávateľov a zamestnancov podľa § 152 Zákonníka práce. 

*

Pri stravovaní zamestnancov sa rozširujú možnosti poskytovania finančného príspevku na stravovanie.

Podrobnosti a príklady v pokračovaní článku.

*

 Uzamknutý obsah.

Zaregistrujte sa a získajte prístup k pokračovaniu článku

Odpovedám do 24 hodín,v priemere za 23 hodín ... pýtať sa môžete, ak máte prístup OBČAN alebo PROFESIONÁL ... pri predĺžení vášho prístupu OBČAN alebo PROFESIONÁL do 15.10. Vám zašleme knihu

 Diskusia je uzamknutá.

Rozšírte svoju registráciu a získajte prístup do diskusie. Položte svoju otázku Jozefovi Mihálovi.