Ochrana osobných údajov pod lupou, Košice 20.03.2018

Hotel Košice, Moldavská 51

Cena: 216,00 EUR

kód:20180320

Semináre - Ochrana osobných údajov

vypredané

LEKTORI: JUDr. Marcela Macová, PhD., JUDr. Lucia Bezáková

Aké zmeny prináša nový zákon o ochrane osobných údajov a nariadenie GDPR? Pripravili sme pre vás praktický seminár nielen pre úplných začiatočníkov, ale aj pre pokročilých, kde sa budeme detailne venovať právnej úprave v ochrane osobných údajov účinnej od 25. 5. 2018. Forma semináru bude skôr formou diskusie, kde okrem dvoch lektorov, ktorí budú uvádzať príklady z úradnej praxe a skúsenosti z firiem, budete mať možnosť klásť konkrétne otázky k nejasnostiam, ktoré vás trápia. Nejde o seminár, počas ktorého rýchlo prejdeme základné povinnosti, ale novú legislatívu rozoberieme do hĺbky a navyše vysvetlíme všetky možné situácie pri spracúvaní osobných údajov. Aj keď nová legislatíva prináša množstvo noviniek, nemusíte sa ich obávať, pretože počas dvoch dní na školení s JUDr. Marcelou Macovou, PhD. a s JUDr. Luciou Bezákovou získate informácie postupne tak, aby ste nové nariadenia vedeli bez problémov aplikovať do svojej praxe. Keďže sa snažíme skvalitniť prínos nových informácií, počet účastníkov je obmedzený.

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali dvojdňové školenie vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.

Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a novému návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.

Program

  • Pramene práva (nariadenie, smernica, zákon, vykonávacie predpisy)
  • Pojmy osobný údaj (novinka sú online identifikátory), prevádzkareň, údaj o zdraví, profilovanie, pseudoanonymizácia a ďalšie nové
  • Subjekty spracúvania osobných údajov 
  • Sprostredkovateľ a jeho nové povinnosti a nové náležitosti zmluvy
  • Právne základy spracúvania osobných údajov (niektoré zaniknú a niektoré budú nové napr. pri monitorovaní kamerovým systémom)
  • Práva dotknutej osoby [právo na opravu, na vymazanie (zabudnutie), obmedzenie spracúvania na prenosnosť údajov, namietať, namietať proti automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu vrátane profilovania]
  • Právo na náhradu škody a zodpovednosť prevádzkovateľa/sprostredkovateľa 
  • Bezpečnostné opatrenia
  • Štandardné opatrenia (vrátane poučení osôb spracúvajúcich osobné údaje)
  • Špecifické opatrenia (bezpečnostné incidenty, oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov voči Úradu na ochranu osobných  údajov, aj voči dotknutej osobe, lehoty na oznámenie)
  • Záznamy o spracovateľských činnostiach (niečo ako teraz evidencia) Ktorí prevádzkovatelia sú povinní ich vypracovať?
  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov a Povinná konzultácia s Úradom na ochranu osobných údajov. Predtým bezpečnostný projekt, teraz posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov (ktoré subjekty sú povinné vypracovať posúdenie vplyvu, obsah posúdenia vplyvu, konzultácia a zákonné lehoty)
  • Zodpovedná osoba (kto je povinný mať zodpovednú osobu, postavenie zodpovednej osoby a jej povinnosti)
  • Cezhraničný prenos osobných údajov 
  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu
  • Kódex správania, certifikát a akreditácia
  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia
  • DISKUSIA

HARMONOGRAM:

08.30 – 09.00 prezentácia účastníkov školenia

09.00 – 11.00 prednáška

11.00 – 12.00 obedňajšia prestávka

12.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

Prezentácia: 8.30 – 9.00 hod. Účastnícky poplatok 180 € obsahuje: organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Uhradiť účastnícky poplatok je potrebné najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.